18.03.2009

Bruker du også Twitter? Da er du er ikke alene!

Twitter er et merkelig fenomen, og hvis du ikke vet hva det er (eller ikke skjønner konseptet) så bør du finne ut av det snarest. For det er en av de raskest voksende tjenestene på nettet.

Mashable meldte i går at denne tjenesten har vokst med imponerende 1.382 % det siste året med millioner av brukere hver dag over hele kloden. Utfordringen deres er å finne en god prismodell siden de er en gratistjeneste uten særlig inntekt, men det er et annet interessant tema jeg får komme tilbake til en annen gang. Et hint om deres nye forretningsplan kan imidlertid finnes her i et intervju på Forbes.com.

Et søk etter "twitter" på Google gir absurde 261 millioner treff. God lesning! En enklere måte å lære Twitter er å lese noen innføringsartikler på nettet, f.eks. her på dinside.no. Du kan også finne mye internasjonalt, bl.a. hos Mashable som har mye om Twitter her. Det å bruke Twitter via deres ordinære webgrensesnitt er ikke det beste, og derfor har det utviklet seg en hel industri som lager andre klienter som du kan ta i bruk. Selv bruker jeg Twhirl og TweetDeck basert på Adobe Air. Slike grensesnitt gir bedre oversikt og enklere bruk, og sistnevnte lanserte denne uka en ny versjon der man også kan publisere meldinger direkte til Facebook i tillegg til Twitter. En melding på Twitter kalles for øvrig en "tweet", og du kan følge en annen person sine meldinger - noe som kalles "following". Andre som følger deg er "followers". Got it?

Jeg skal ikke gå inn på de mange eksemplene på mer eller mindre nyttig bruk av Twitter, men nøyer med med å nevne et par: Digi.no skriver at Dell bruker Twitter som en salgskanal, og Barack Obama gjorde Twitter verdenskjent når han brukte det i sin valgkamp. Han (eller rettere sagt hans valgkampstab) sendte ut hundrevis av meldinger for å få velgere, mens det er mindre kjent at det i skrivende stund bare er lagt ut tre meldinger etter at han vant valget. Snakk om "valgtweets"! Kan også kort nevne at NRK Beta lenge har vært aktiv på området.

Onde tunger vil si at Twitter ikke har noe fornuftig anvendelse, men da har de ikke skjønt hvordan nye sosiale media kan brukes. Så Twitter er egentlig en test på om du følger med i tiden. :-)

Ja, jeg er på Twitter. Velkommen som "follower" her!

Ingen kommentarer: