24.04.2009

Dette visste du garantert ikke!

Her er en video med garantert mye ukjent og overraskende informasjon. For de fleste. Jeg sier ikke at dette er nyttig, men det er interessante poenger her. Det er uansett egnet til å briefe med i samvær med andre, så jeg formidler dette som en fin kunnskapskilde før helgas sosiale lag - slik at du har noe å prate om. :-)

Her er noen forslag til konversasjon basert på videoen: "Visste du at 25 % av Indias befolkning med høyest IQ er flere enn antall innbyggere i USA? Nei, men nå vet du det." Eller: "1 av 8 par som giftet seg i USA det siste året møttes online? Er du forresten på Facebook?". Eller: "Landet med høyets penetrasjon av bredbånd i verden er Bermuda. USA er nr. 19. Tenk på det!" Eller: "Det er 31 milliarder søk på Google hver måned. Hvem fikk disse spørsmålene før Google?". Eller: "En uke med informasjon fra avisen The New York Times er mer enn én person kom over i hele sitt liv på 1800-tallet".

Resten finner du nedenfor.Jeg datt over denne videoen på bloggen til Hege Guttormsen i Abelia. Besøk den gjerne for mer inspirasjon.

Ha ei kunnskapsrik og sosial helg!

3 kommentarer:

Tor sa...

Wow. Veldig spennende video.

Anonym sa...

"Visste du at 25 % av Indias befolkning med høyest IQ er flere enn antall innbyggere i USA? Nei, men nå vet du det."

Eh, hva betyr dette?

Hva er høyest IQ? IQ er i prinsippet en skala som ikke har noe høyeste punkt.

Eller tenker man laveste er 0? Det vil si ikke målbar. Eller høyeste målbar? I tilfelle, med hvilken test?

At det finnes intelligensresursser i Kina, India, Indonesia osv. som vi bare kan drømme om i den såkalt vestlige verden; javisst.

Men lær hva IQ er for noe. Utsagnet er meningsløst.

Terje Wold sa...

Utsagnet er hentet fra videoen, så det er vanskelig for meg å svare på kommentaren ovenfor. Til videoens forsvar er den orientert rundt overskrifter og enkle budskap for å tjene sin misjon som oppsiktsvekkende underholdning.